Artikkelit tunnisteella: Roskaposti

Vinkki spämmättävälle

Aiemmin postasin spämmistä, jota tuli tolkuttoman paljon yhdeltä lähettäjältä.

Kuten varmaan muutkin, muistin ohjeen, ettei missään nimessä pidä yrittää perua kirjeiden tuloa mistään viestin linkeistä – sehän vain osoittaa lähettäjälle, että osoite toimii ja viestejä luetaan.

Asia tuli puheeksi ystäväni kanssa, ja hän kertoi rohkaistuneensa klikkaamaan tuota meilissä ollutta peruutuskehotusta.

Arvatkaa miten kävi? Viestien tulo loppui.

Esimerkin kannustamana kokeilin samaa muistaakseni viikko sitten.

Arvatkaas miten minulle kävi? Viestien tulo loppui!

Vaikka siis huippuedut.com toimiikin kyseenalaisesti lähettäjätietojensa ja vähän muunkin kanssa, kaikki kunnia sille siitä, että se kunnioittaa vastaanottajan pyyntöä lopettaa tilaamattomien viestien lähetys. Hienoa!

Vinkki spämmääjälle

Olen päässyt parinkin aktiivisen mainostajan postituslistalle – siis saan jatkuvasti roskapostia yhteen ilmaiseen postiini, joka on eräänlainen varapostini.

Lähettäjillä on nokkela tapa: ne vaihtavat jokaiseen postitukseen lähettäjän nimen. Varsinainen sähköpostiosoite pysyy samana – info@huipputarjous.com ja info@viikonetu.com – mutta nimenä on milloin jokin tuote, esim. Luottokortti, milloin jonkin henkilön nimi, esim. Linda Huhtinen. En hetkeäkään usko, että nimet olisivat aitoja.

Tapa on nokkela siksi, että tuon ilmaisosoitteeni roskapostisuodatin ei tunnista lähettäjää, vaan postit pääsevät spämmifilttereistä läpi.

En siltikään lue yhtäkään viestiä, vaan hävitän ne heti.

Tällä viikolla melkein menin lankaan. Postiini tuli viesti, jossa oli seuraavat tiedot:

Hätkähdin, että liitto lähettää minulle postia! Viestin otsikko oli kuitenkin paitsi uhkailussaan raflaava myös mainosmainen, joten luin lähettäjänkin tiedon tarkemmin. Enkä avannut viestiä.

Hei Huipputarjouksen väki, treenatkaahan vielä sitä tyylitajuanne! Jos ”liiton” viesti ei otsikossa vaikuta mainokselta, joku ehkä lukeekin sen.

Tai älkää sittenkään treenailko, sillä haluan tunnistaa viestinne – vaikken ole niitä tilannutkaan ja niiden lähettäminen minulle on siis laitonta.

Mr Jian googlaten

Näissä Bloggerin blogeissa on automaattisena mahdollisuus seurata tilastoja, muun muassa sitä, kuinka paljon lukijoita on ja mitä kautta he ovat päätyneet blogiin. Kenestäkään vieraasta ei saa tarkempaa tietoa: en tiedä, kuka lukee, mitä ja miksi. (Jokainen voi siis huoletta jatkaa blogien lukemista.)

Eilen postasin roskapostista. Blogini tilastojen perusteella sama sähköpostiviesti on lähtenyt monelle muullekin, ja se on mietityttänyt muitakin. Ja mitä me teemme, kun haluamme jostain asiasta selvää? Googlaamme sen.

Kokeile itse, mitä saat tulokseksi, kun googlaat esimerkiksi ”mr jian chuanli”. Tai jokin seuraavista hakusanoista Googlessa, joilla on päädytty blogiini:

Kävijämäärä blogissani pompsahti eilisen postauksen jälkeen noin 100 % keskimääräiseen verrattuna, ja tässä on syy. (Sitä en tiedä, miksi jotkin hakusanoista toistuvat tilastossa.)

Tervetuloa, uudet lukijat! Toivottavasti ymmärrätte suomea; netin käännöohjelmia en voi suositella. ;)

Hello rikastumiselle!

Sain kiehtovan sähköpostin Mr Jian Chuanli -nimiseltä lähettäjältä:

Hello,

Olen Jian Chuanli, sijoituspäällikkö työskennellyt tunnettujen pankkienHongkongissa. Olen sinuun yhteyttä suhteen liiketoimen Haluan meidänsuorittaa, se on suhteessa tiliksi joka merkitsee yksitoista miljoonaa viisisataatuhatta dollaria kuuluvat edesmenneelle asiakkaalle.

Minun täytyy tavata olemassa uhkavaatimus pankin tarjoamaan hänen perheenjäsenensä ja kaikkia pyrkimyksiä paikallistamaan mitään on osoittautunut onnistu. Haluan esitellä teille kuin jälkeenjäänyt perheenjäsen, jotta voit laittaa väittävät varoja.

Ota ystävällisesti ilmoittaa kiinnostuksesi lisätietoja vastaamalla minun yksityinen sähköpostiosoite: jianchuanli01@yahoo.com.hk

Kiitos,

Viestissä ei siis ollut allekirjoitusta, joten lähettäjän tarkempi henkilöllisyys on hieman epäselvä.

Mielenkiintoista on sekin, ettei käännösohjelma keksinyt vastinetta englannin hello-sanalle suomesta.

Jos joku menee tähän halpaan, on hän ansainnutkin rahanmenetyksensä.