Artikkelit tunnisteella: Mainos

Vinkki spämmättävälle

Aiemmin postasin spämmistä, jota tuli tolkuttoman paljon yhdeltä lähettäjältä.

Kuten varmaan muutkin, muistin ohjeen, ettei missään nimessä pidä yrittää perua kirjeiden tuloa mistään viestin linkeistä – sehän vain osoittaa lähettäjälle, että osoite toimii ja viestejä luetaan.

Asia tuli puheeksi ystäväni kanssa, ja hän kertoi rohkaistuneensa klikkaamaan tuota meilissä ollutta peruutuskehotusta.

Arvatkaa miten kävi? Viestien tulo loppui.

Esimerkin kannustamana kokeilin samaa muistaakseni viikko sitten.

Arvatkaas miten minulle kävi? Viestien tulo loppui!

Vaikka siis huippuedut.com toimiikin kyseenalaisesti lähettäjätietojensa ja vähän muunkin kanssa, kaikki kunnia sille siitä, että se kunnioittaa vastaanottajan pyyntöä lopettaa tilaamattomien viestien lähetys. Hienoa!

Vinkki spämmääjälle

Olen päässyt parinkin aktiivisen mainostajan postituslistalle – siis saan jatkuvasti roskapostia yhteen ilmaiseen postiini, joka on eräänlainen varapostini.

Lähettäjillä on nokkela tapa: ne vaihtavat jokaiseen postitukseen lähettäjän nimen. Varsinainen sähköpostiosoite pysyy samana – info@huipputarjous.com ja info@viikonetu.com – mutta nimenä on milloin jokin tuote, esim. Luottokortti, milloin jonkin henkilön nimi, esim. Linda Huhtinen. En hetkeäkään usko, että nimet olisivat aitoja.

Tapa on nokkela siksi, että tuon ilmaisosoitteeni roskapostisuodatin ei tunnista lähettäjää, vaan postit pääsevät spämmifilttereistä läpi.

En siltikään lue yhtäkään viestiä, vaan hävitän ne heti.

Tällä viikolla melkein menin lankaan. Postiini tuli viesti, jossa oli seuraavat tiedot:

Hätkähdin, että liitto lähettää minulle postia! Viestin otsikko oli kuitenkin paitsi uhkailussaan raflaava myös mainosmainen, joten luin lähettäjänkin tiedon tarkemmin. Enkä avannut viestiä.

Hei Huipputarjouksen väki, treenatkaahan vielä sitä tyylitajuanne! Jos ”liiton” viesti ei otsikossa vaikuta mainokselta, joku ehkä lukeekin sen.

Tai älkää sittenkään treenailko, sillä haluan tunnistaa viestinne – vaikken ole niitä tilannutkaan ja niiden lähettäminen minulle on siis laitonta.

Epämääräinen aika

Mitä tarkoittaa 24 tuntia vuorokaudessa? Eikös se tarkoita jotakuinkin ”jatkuvasti, keskeytyksettä”?

No jaa. Losec lupaa tv-mainoksessa helpottaa närästysoireita 24 tuntia vuorokaudessa. Lääke ei siis mene päiväunille tai muuten vaihda välillä vapaalle, niinkö? Kauhean kiva juttu.

Mainoksessa mainitaan kyllä myös, että Losec auttaa 24 tunnin ajan. Siis että sen vaikutus kestää vuorokauden, niinkö?

Ainakin mainoksen mukaan lääkettä otetaan yksi tabletti vuorokaudessa. Tabletti siis auttaa keskeytyksettä vuorokauden. Jos ymmärsin oikein.

Ajan ilmaiseminen on vaikeaa. Itse marmatan joka kerran, kun näen epämääräisen ilmauksen mennessä:

Hakemus on toimitettava perille 30.12.2011 mennessä.

Siis mitä? Pitääkö sen olla perillä perjantaina 30.12. vai jo sitä ennen? Milloin se määräaika oikein umpeutuu?

Joskus aikaa täsmennetään jopa kellonajalla: kello 16.15 mennessä. Millä sekunnilla se määräaika päättyy? Onko 16.15 jo liian myöhään?

Eikös voisi sanoa mieluummin Hakemuksen tulee olla perillä viimeistään 30.12.2011 kello 16.15. Sen jälkeen on liian myöhäistä.